Темпи світової інфляції переходять всі межі здорового глузду, нівелюючи ідею магазинчиків на кшталт «все за гривню». І не тільки магазинчиків, але й ресторанів швидкого харчування. Наприклад, у 1940 році, коли відкрився перший Макдональдс в каліфорнійському містечку Сан-Бернардіно, то наїстися на долар можна було… вдвох, замовивши два гамбургери, дві порції картоплі фрі та дві пляшки Коли, та ще залишилося б. Годі й надіятися, що зараз за бакс можна наїстися, хоча на гіпотетичній автобусній зупинці ви ще вип’єте лате на ці гроші..
Та це не той привід, через справді заможні люди з числа шанувальників фаст-фуду переймаються, адже існує тако Grand Velas, що коштує $25 000… за порцію. Найдорожчий тако в світі подається у фешенебельному ресторанчику курортного містечка Кабо-Сан-Лукас, що на узбережжі Тихого океану в штаті Баха-Каліфорнія-Сур.
То що робить цей тако настільки дорогим? Звісно, він приготовлений з відбірної яловичини Кобе, містить чорну ікру, чорний трюфельний брі та кукурудзяну тортилью з золотим напиленням. До страви додається екзотична сальса, зроблена з сушеного перцю чилі сорту Моріта, ультрапреміальна текіла та ексклюзивні кавові зерна циветта.